Total Pageviews

Feb 18, 2011

aYu CheSe Tart...

Assalamualaikum....


Bersiaran langsung dr rumah..eheemmmmm..
Sape dok area Putrajaya?mesti tau Anjungkan...Sape xtau mmgle buta huruf..ehehhe...gurau je.
Alkisah tersebutla kisah....ehehhe..korang tau x kt anjung 2 ada jual chese tart yg super duper? sape xtau lg, buta warne..hehe..Eh. Rugi xtau..sdp mmg sdplah wa cakp sama lu.
Aku bkn penggemar chese yg tegar okeh, tp aku mmg suka chese. tmbah2 plak ada org jual chese tart, dh bape banyak dh aku melabur kt c2. lalu timbullah keinsafan sbb xtermampu nk beli dh.., sebijik hege $2.90. Dalam hati terpikirla kalo bt sndri banyak untung nih.lalu berchit chat la kami sesama opismate..maka timbullah idea nk mereka bentuk chese buatan tangan sendiri...Time kasih K.An sbb kongsi resepi nie. Sharing is Caring.

Bahan-bahannya pun mudah nk cari, jimat kos lagi ada
Meh2 kita share resepinya:

Bahan-bahan pastri tat
250 gm mentega
120 gm gula aising
2 biji kuning telur
2 sudu teh esen vanila
2 sudu teh air sejuk
Bahan-bahan intinya :

500 gm krim chese
50 gm mentega
120 gm gula halus
2 biji telur

Hiasan :

Jem bluebery@ Strawbery

Senang yooo kan. Belaja cket2, lama2 jadi bukit.
So sape2 yg nk buat tempahan bolehlah cll aku.Hehehe...